måndag 26 april 2010

Det första man tänker på när man hör och vet att man ska jaga i ett hägn är "undrar om jag har tillräckligt med skott med mig". Att jaga i ett hägn är enkelt och djuren är lättskjutna !
Skitsnack !!!! Att jaga i hägn är bland det svåraste man kan syssla med. Okey ! får man skjuta det som kommer är det betydligt lättare, men om man som oss har begränsningar i av skjutningen som sträcker sig till att endast skjuta " Spetsar , kalvar, ojämna stånghjortar , men inga vita, inga hindar, inga skovlar , inga jämna stånghjortar ! då djävl.. är det inte enkelt även om det i området befinner sig ett par hundra djur. När det dessutom blandar sig i ett gäng med strängeligen förbjudna Mufflon,, Då ser det som oftast ut som i filmen nedan. Ett hundratal djur kommer nerför berget mot åkerkanten. Alla stannar i en stor klunga innan dom i full fart bryter ut på åkern. Lite dålig Zoom på kameran men försök ändå att skilja ut ett skjutbart djur i skocken , lägg sedan till att du inte får skjuta på ett djur som rör sig ... hittat nått ? näe tänkte väl de... Se filmen nedan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

JA! JA! JA! beklaga dej lagom Førsøk att jaga i hægn sittande mitt ute i Nordsjøn en timme helikopterfærd från nærmaste land och absolut inga hjort djur i nærheten utom sådana som redan ligger perfækt færdilagade på ett serverings fat och serveras med færsk brockoli pressad potatis och en god sås
hmmm!(det ær nog inte synd om mej heller)
Från han som inte (fick følja med) :)

Berka sa...

Jaha ! Nu har jag lyckats tolka vad du skrivit,
Var inte så sur nu ,men du missade verkligen något riktigt roligt och spännande ,,,
Tog hem en till dig med, ta du nu och förbered frugan på kött på Lörda.
Från han som VAR med och sköt!!!

Anonym sa...

Ok låter trevligt
førstår att det var trevligt
du får ursekta stavningarna det ær lite svårt det saknas en del tanjenter hær
ok kall førbereda henne (hoppas det ær det køtt som jag tror så du inte syftar på något annat)hmm
tack før att ni tænkte på mej

mvh han som inte (fick) følja